head-mobil

Glädje, lust och lek!

Vi på á la Carte teatern
Med ett brinnande intresse för scenkonst jobbar våra pedagoger på ett nyskapande och roligt sätt fram föreställningar tillsammans med barnen.
Med utbildningar från olika håll kan vi erbjuda ett brett utbud av teater, dans och sång som passar alla.

Teaterns mål
Bedriva verksamhet som skall vara meningsfull och utvecklande för sinnet, kroppen och självkänslan.
Ta tillvara olikheterna hos individen, öka tolerans, samarbetsförmåga och respekt för andra.
Alla elever ska känna sig viktiga och betydelsefulla.

I det konstnärliga/skapande arbetet
Lär man sig att lyssna på varandra.
Acceptera varandras olikheter, vänta in varandra.
Ta egna initiativ men ändå samarbeta.
Ta ansvar för sin del i den stora helheten.
Utveckla sin kreativitet.

Drivkraften är glädje, lust och lek.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp att komma igång!

Teatermasker

MARIA BERN

VIKARIERANDE VERKSAMHETSANSVARIG
Teaterledare 
Jobbar med: B, D, V grupper, Kreativ Verkstad

Maria är en eldsjäl som vid 17 års ålder producerade & regisserade sin första teaterföreställning med sin förening "The Z Company of Performing Arts". 

Hon är utbildad vid Stockholms Estetiska Gymnasium, East Noble Theatre Department (USA) & Geijerskolan i skådespeleri, regi, scenbygge, ljusdesign & musikal. 

Maria är flexibel och anpassar sig efter varje grupp hon har. Det viktigaste för henne är att skapa en grupp där deltagarna känner sig trygga att utforska och söka efter sitt egna uttryck. 

"Teater har en magisk förmåga att stärka oss själva via en grupp. Den binder ihop oss med empati och förståelse. Det finns inget annat ställe som teatern och jag vill bidra till den platsen"Kontakta Maria:
Telefon: 08-120 55 145

LINNEA HAUPT

FÖRÄLDRALEDIG TOM HT24
Verksamhetsansvarig och teaterledare
Jobbar med: A, B, och D grupper

Med 20 års erfarenhet inom kultur har Linnea teatern i sig och brinner för att hitta nya utmaningar att ge sig på. Linnea har en bred och blandad utbildning från bla. Kulturama, Base23, Ölands Folkhögskola, Boulevardteatern och Stockholms Dramatiska Högskola.
Hon har även ett flertal utbildningar inom ledarskap och retorik.
Hon har även skrivit och satt upp olika produktioner så som "Nattens Änglar", "Anatomina - en kroppslig resa", "Olympen", "Essentia - en trilogi" och många fler. 

Med en naturlig fallenhet för ledarrollen är hon en ledare med stort driv och som brinner för glädjen, kreativiteten och gemenskapen inom teater och kultur. 

Kontakt Linnea:
Telefon: 08 - 120 55 112

MALIN JÖNSSON

Sångledare
Jobbar med: A och D grupper

Med en glädje och positivitet guidar hon dig som deltagare till att våga mer än du någonsin skulle kunna tänka dig.  
Hon har en 3-årig musikalartistutbildning på Performing Arts School i Göteborg och efter det har hon showat och underhållit på scener runt om i Sverige och Norge, både i dinnershows, revyer, events, på kryssningsfartyg mm.
Hon har även koreograferat, producerat shower, koordinerat auditions och mycket mer.

Hon är en omtyckt och trygg ledare hos á la Carte teatern som får dig att våga på scen.

Kontakta Malin:

LOTTA EDIN WENTZEL

Teaterledare
Jobbar med: C grupper

Lotta är en strukturerad och kreativ á la Carteveteran med över tio års erfarenhet av att regissera, koreografera och organisera föreställningar med barn, ungdomar och vuxna amatörer i á la Carteteaterverksamheten. 
Hon har förutom utbildningar i musikteater, fysisk teater och scenisk sång även genomgått en yrkesutbildning till musikalartist på Balettakademien i Göteborg och läser för närvarande till sångpedagog och gymnasielärare i musik och svenska vid Musikhögskolan i Stockholm och på Stockholms universitet.  

Lotta älskar att jobba i mötet mellan olika konstformer och leder gärna teaterimprovisation och lajv. Hon brinner också lite extra för att skapa ett tryggt och tillåtande arbetsklimat och att stärka samhörighet och självförtroende i sina grupper.   

 

HELENA NORDIN

Sångledare
Jobbar med: B & C grupper

Helenas kärlek till sång och teater började redan vid 10 års ålder, då hon deltog i olika typer av uppsättningar; allt från tävlingsdanser till stora teateruppsättningar. 
Med utbildningar inom musikal på Ålsta Folkhögskola och Performing Arts School med mera, är hon van att dansa och fokusera på det dramatiska uttrycket, och fascinationen för rösten har alltid varit naturlig för henne.
Utbildningarna i Köpenhamn, på Musikkonservatoriet och på Musikhögskolan har bidragit till att Helena nu även är utbildad sångpedagog och jazzsångerska. De senaste åren har hon drivit eget företag där hon undervisar och är ute och sjunger sina egna låtar i eget band.

Helena är en engagerad ledare som vill att det finns plats för alla att känna sig hörda och sedda, och hon brukar bli uppskattad för sitt positiva tankesätt med mantrat: Alla kan sjunga!

Á LA CARTE CREW
Ett härligt gäng deltagare som blivit hjälpledare på teatern. De gör olika uppdrag och hjälper till i grupper där det behövs. 
Vi tror på ungas framtid inom vår verksamhet och vill därför satsa på våra unga vuxna och ge dem en chans in i arbetslivet. 

DINAH

MAXIMUS

ALVA

LILY

ANDREA

CASS

DAVID

LINNEA

JOANNA

ELSA

SIMON

CHRISTOPHER

à la Carte Teatern logotyp
© á la Carte Teatern 2022